افرادی که به دنبال انتخاب سازه های فضاکار هستند، همواره این سوال بسیار مهم را مطرح می کنند که رایج ترین سازه های فضاکار کدام هستند و امروزه کدام نوع از سازه ها محبوبیت و رشد بسیار زیادی پیدا کرده اند. در همین راستا در این مطلب قصد داریم تا شما را با رایج ترین سازه های فضاکار آشنا کرده و در رابطه با این دسته از سازه ها توضیحات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. پس با ما همراه باشید تا به بررسی این دسته از سازه ها بپردازیم.
انواع سازه های فضایی
یکی از مهم ترین مواردی که پیش از بررسی رایج ترین سازه های فضاکار باید به آن اشاره کنیم این است که در حال حاضر شاهد روش ها و شیوه های مختلفی برای دسته بندی سازه های فضایی هستیم و در همین راستا اگر بخواهیم شما را با انواع روش هایی که به منظور دسته بندی سازه های فضایی وجود دارد آشنا کنیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بررسی سازه های از لحاظ مصالح
- بررسی سازه های از لحاظ ساختار
- بررسی سازه های از لحاظ سیستم اتصال دهنده اعضا
موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که ما در بخش های بعدی در هر یک از این دسته بندی ها سعی می کنیم تا شما را با رایج ترین انواع سازه های فضایی آشنا کنیم.
رایج ترین سازه های فضاکار از لحاظ ساختار
در حال حاضر شاهد ساختار های مختلفی برای طراحی، تولید و اجرای سازه های فضاکار هستیم و همین مسئله باعث شده تا افراد بتوانند از بین تکنیک ها و روش های مختلف به سراغ ساختار مورد نظر خود رفته و از این ساختار به منظور ایجاد سازه فضاکار استفاده کنند. در این بین اما اگر بخواهیم شما را با مهم ترین و رایج ترین ساختارهای موجود در سازه های فضاکار آشنا کنیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شبکه های دو لایه
- شبکه های سه لایه
- سازه های چلیکی
- سازه های گنبدی
- سازه های تاشو
پیشنهاد ما این است که با بررسی هر یک از این ساختارها، دید جامع و کاملی در رابطه با آن ها پیدا کرده تا در نهایت بتوانید ساختار مورد نظر خود را انتخاب کنید.
رایج ترین سازه های فضاکار از لحاظ مصالح
امروزه سازه های فضاکار را بر اساس مصالح مورد استفاده برای تولید آن ها نیز به مدل ها و دسته بندی های مختلفی تقسیم می کنند. در همین راستا باید به این نکته اشاره کنیم که سه مصالح مختلف وجود دارند که امروزه محبوبیت و رشد بسیار زیادی برای ساخت سازه های فضاکار پیدا کرده اند و همین مسئله باعث شده تا اگر بخواهیم رایج ترین سازه های فضاکار را بر حسب مصالح به شما معرفی کنیم، می توان به سه مدل زیر اشاره کرد:
- سازه های فضاکار فولادی
- سازه های فضاکار آلومینیومی
- سازه های فضاکار چوبی
مسئله مهمی که باید بدانید این است که هر یک از این مصالح دارای مزایا و معایب مختلفی هستند. به عنوان مثال فولاد یکی از مقاوم ترین مصالح است و یا اگر قصد دارید تا سازه فضاکار سبک را به وجود بیاورید، می توانید به سراغ آلومینیوم رفته و از این دسته مساله مصالح به منظور تولید سازه خود استفاده کنید.
رایج ترین سازه های فضاکار از لحاظ نحوه اتصال
موضوع دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که امروزه به منظور اتصال بخش های مختلف سازه های فضایی به یکدیگر شاهد روش ها و مدل های گوناگونی هستیم. همین مسئله باعث شده تا افراد متناسب با شرایط پروژه خود به سراغ هر یک از این تکنیک ها رفته و سازه خود را متناسب با تکنیک مورد نظرشان به وجود بیاورند. مسئله مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر بخواهیم شما را با رایج ترین روش های اتصال اجزای سازه های فضایی به یکدیگر آشنا کنیم، می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- اتصال سیستم مرو
- اتصال سیستم کاتروس
- اتصال سیستم یونی بت
- اتصال سیستم تریودتیک
حرف آخر
در این مطلب به بررسی رایج ترین سازه های فضایی پرداختیم و سعی کردیم تا شما را با رایج ترین سازه های فضایی که امروز مورد استفاده قرار می گیرند آشنا کنیم. توجه به نکات گفته شده در این مطلب به شما کمک می کند تا از بین مدل های مختلف سازه های فضایی بتوانید به بهترین شکل ممکن مدل مورد نظر خود را انتخاب کرده و از آن به منظور رفع نیاز خود استفاده کنید.